peter’s house.

petershouse_dining-ohl

I uncovered the beautiful interior of this converted garage whilst researching materials for the transformation of an agricultural building into a residence.

As with all good design, inspiration comes from the context and fabric of the original building, in this case raw brick and blackened steel. A narrow site and desire for natural light has prompted a glass walled atrium to be cut through the three floors. The clever placement of dark mirrors throughout has created a striking effect; not light and bright but spacious and theatrical.

The beautifully considered material palette includes concrete used on vertical as well as horizontal planes, clean, white and grey terrazzo forming the kitchen island and bathroom fittings and walls, and super-wide Dinesen oak floorboards used three ways – as a floor, as a wall, and as a ceiling lining. The blackened steel is used as both perforated panels flanking the stair, and as a wall lining in the double-height kitchen.

petershouse_kitchen-ohlpetershouse_living-ohlpeters-house-by-david-thulstrup-ohl02peters-house-by-david-thulstrup-ohl

Downstairs, furnishings and curtains are strong of form and bold of hue – deep purples, bright reds and vivid yellows show to great effect the form of such classic furniture as the Pierre Paulin Groovy chair and the Rietveld designed Utrecht armchair.

By contrast, the bedroom and study are softened with full height curtains, in a perfect shade of nude blush.

Peter’s House, Copenhagen by Studio David Thulstrup, via

Photographer: Peter Krasilnikoff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s